رفتن به محتوای اصلی
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۹
مدیر منطقه ۷ شهرداری قم:

ماجرای تخریب مغازه‌های پل حجتیه قم چه بود‍؟

ماجرای تخریب مغازه‌های پل حجتیه قم چه بود‍؟
مدیر منطقه ۷ شهرداری قم گفت: بازارچه‌ای به مساحت ۶۰۰ متر مربع ۴ دهه پیش با هدف ساماندهی دست‌فروشان ایجاد شده بود اما در سال‌های اخیر مشکلات ایمنی، ترافیکی و سیما و منظر در این محدوده و نبود سرقفلی و مالکیت قانونی موجب شد تا مدیریت شهری مجاب به اجرای رأی تخریب کمیسیون ماده صد و اجرای بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها در این محدوده شود.

به گزارش شهرنیوز، شهر قم دارای مناطق بافت فرسوده زیادی است که نیاز به ساماندهی و رسیدگی دارد چراکه اهالی و رهگذران از این مناطق به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب یا عدم جانمایی درست با مشکلات فراوان مواجه هستند.یکی از این مناطق بازارچه پل حجتیه است که این روزها به دست تخریب افتاده و آه را از نهاد کاسبان این منطقه بلند کرده است.

محمد منتظری یکی از کاسبان این محله گفت: «لطفا برای ما کاری بکنید یک شبه و بدون هماهنگی قبلی آمدند و تمامی مغازه‌های مارا خراب کردند لطفا صدای ما باشید».احمد شیخیان از دیگر کسبه‌های این محل گفت: ما ۴۰ سال است که برای درآوردن لقمه‌ای حلال از صبح تا شب در این مغازه‌ها تلاش می‌کنیم، اکنون نمیدانیم باید چه‌کنیم.

محمد رمضانی گفت: زمانی که در سال ۱۳۶۰ مسئولان وقت شهر قم قصد ساماندهی دست‌فروشان اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) را داشتند، فضایی در نزدیکی حرم مطهر و پل حجتیه را به این امر اختصاص دادند. تصمیمی موقت برای حل معضلی که نیاز به چاره اندیشی اساسی داشت.

وی افزود: شاید کمتر کسی گمان می‌کرد یک محل موقتی با ساخت و ساز نه چندان اصولی تبدیل به بازارچه‌ای دائمی و ماندگار در طول سال‌های متمادی شود. بازاری با مغازه‌ها و حجره‌های بدون سرقفلی! بدون وضعیت مالکیتی مشخص و بدون در نظر گرفتن اصول شهرسازی و ترافیکی. یک راه حل موقت که خود به معضلی دیرپا تبدیل شده بود.

رمضانی ادامه داد: این منطقه شامل ۷۴ تا ۸۰ حجره است. سال‌ها است که این منطقه شکل گرفته و بارها قرار بود در خصوص این منطقه اقدامی صورت گیرد اما به دلیل برخی ملاحظات از سوی مدیریت شهری کاری صورت نگرفت.

وی گفت: پس از آغاز پروژه بهسازی قبرستان نو، این بازارچه نیز مورد توجه قرار گرفت. در واقع این بازارچه با آن منطقه و کارکردش سنخیتی ندارد، همچنین حل مساله این بازارچه علاوه بر روان کردن ترافیک منطقه، در موضوع سیما منظر شهری و همچنین دید بهتر زائر نیز تأثیرگذار است. لذا پس از بررسی‌های زیاد حکم تخلیه و تخریب این بازارچه از سوی مسئولان شهرداری قم و منطقه 7 صادر شد.

محمد رمضانی در خصوص بازارچه حجتیه و شرایط کنونی این بازارچه گفت: شهرداری به دنبال ضایع کردن حق و حقوق کسی نیست اما نکته‌ای که در خصوص این نقطه وجود دارد این است که بسیاری از این حجره‌ها خالی بوده و کاسبی نداشتند اما حق کسب و پیشه در صورت همکاری به آنها می‌تواند تعلق بگیرد.

وی با بیان اینکه این بازارچه از سال ۱۳۹۶ مجوز تخریب بر مبنای رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ دارد اضافه کرد: با اخطار و اطلاعیه‌هایی که از ماه‌ها قبل‌تر از تخریب این منطقه صادر شده بود بالاخره در روزهای پایانی سال گذشته عملیات تخریب این منطقه تکمیل شد.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه این محدوده در طرح تفصیلی کاربری فضای سبز دارد و در گذشته به صورت موقت در اختیار کسبه قرار گرفته و همچنین در قرارداد منعقده نیز به وضوح ذکر شده که این محل موقتاً در اختیار ایشان قرار دارد با این حال تمام تلاش مدیریت شهری این است تا در حد مقدورات قانونی حقی از کسبه ضایع نشده و رضایت شأن جلب شود.

رمضانی تصریح کرد: بر اساس مصوبات قانونی کلیه مغازه‌ها مبنی بر تملک اخذ و یک توافق‌نامه بر اساس مدارک ارائه شده توسط کاسبان تنظیم و آماده گردیده و به محض امضا از سوی طرفین و ثبت توافق‌نامه تمام حق‌وحقوق کسبه سریعا پرداخت می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: از تمامی کسبه خواهشمندم برای انجام امضا و مراحل قانونی به شهرداری مراجعه کنند تا زمان از دست نرود.

این امر در حالی است که هنوز تعدادی از کسبه ناراضی هستند؛ حل کردن این معضل ۴۰ ساله نیازمند همکاری بیشتر کاسبان و مسئولین است.


منبع مطلب: خبرگزاری فارس
https://www.qom.ir/Wxt68P