رفتن به محتوای اصلی
۲ آذر, ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۹

لزوم اولویت‌بندی مشکلات فرهنگی قم و دوری از شتابزدگی در تصمیم گیری‌ها

لزوم اولویت بندی مشکلات فرهنگی قم  و دوری از شتابزدگی در تصمیم گیری ها
در خبرها آمده است که مقرر شده تا ورودی‌های قم مورد بازنگری قرار گیرند و این نگرانی وجود دارد که به جهت انتقادات متعدد از وضعیت فرهنگی قم و مطالبه‌های متعدد اقدامات شتاب‌زده‌ای صورت پذیرد.

به گزارش شهرنیوز به نقل از پایگاه خبری شهر کریمه، پس از انتقادات مکرر نسبت به نازیبایی محورهای ورودی شهر کریمه اهل‌بیت(س)، بار دیگر بحث توجه به ورودی‌های قم و طراحی منطبق بر بافت فرهنگی مذهبی قم  مورد توجه قرار گرفت و مطالباتی نیز از سوی استاندار قم مطرح شد.

بدون تردید قم به‌عنوان یک شهرمذهبی و در محل اتصال چند محور بزرگ کشوری دارای وضعیت مناسبی از جهت درگاه‌های ورودی خود نیست و غلبه تبلیغات تجاری و فروشگاه‌های بزرگ چهره نامناسبی را در معرض دید مسافران و زائران قرار داده  که در همین راستا معاونین و مدیران شهرداری قم نیز از ورودی و عوارضی قم-تهران بازدید کردند و  مقرر شد طراحی لازم از ۲۰ کیلومتری قم  انجام گیرد.

این روزها انتقادات متعدد به فضای فرهنگی قم و تصمیم گیران مرتبط ، تبدیل به یکی از موضوعات روز شده که باید به تمام بازیگران این صحنه و ضعف‌های آنان نگاه کرد و تنها مدیریت شهری را مقصر اصلی ندانست که البته شهرداری هم در این زمینه کوتاهی‌هایی داشته ولی نه در آن اندازه که متهم اصلی تشویش فضای فرهنگی قم معرفی شود.

به جهت  فشارهای روزافزون، این نگرانی را به وجود می‌آید که  تصمیماتی شتاب‌زده و طراحی های عجولانه کار را از وضع موجود بدتر کند و مواردی تبدیل به اولویت شود که در مقابل مشکلات بافت ناهمگون فرهنگی قم  اهمیتی چندانی ندارد.

بر همگان روشن است که قم  با وجود نهادها و مراکز متعدد حوزوی و فرهنگی از درون به آسیب‏ها و آفت‏هایی مبتلا است که نتوانسته نه در حد استاندارد جهانی و نه حتی در حد و اندازه مورد انتظار در مقایسه با سایر استان‏ها و مراکز دارای ظرفیت‏های کمتر و یا فاقد ظرفیت، ظاهر شود و آن‌قدر مشکل فرهنگی محور داریم که قطعاً موضوع ورودی‌های شهر اولویت اصلی در میان معضلات فرهنگی نیست.

به نظر می‌رسد با توجه به مسائل و معضلات قم، به‌ویژه با توجه به جایگاه فرهنگی آن و انتظارات ویژه و ظرفیت‏های فرهنگی موجود در آن، جایگاه مذهبی ، زیارتی و سیاسی آن، نیازمند به استقرار یک اتاق فکر فرهنگی و تصمیم‌ساز با حضور شخصیت‌ها و افراد کاربلد به همراه تحقیق و پژوهش کامل هستیم تا هر اقدامی در جهت باز طراحی نقشه فرهنگی شهر خردمندانه و با جامعیت کامل صورت پذیرد.

قم پشتیبانی و توجه نهادهای اصلی و تأثیرگذار در حوزه فرهنگ و اندیشه، اعم از حوزه‌های علمیه، مدارس، مساجد، مراکز فرهنگی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، و سایر نهادهای دخیل در امور فرهنگی و غیر آن را می‏طلبد تا از چالش‌های موجود رهایی یابد و باید به این نکته توجه کرد که مصیبتی به‌عنوان مونوریل نشانی از یک طرح شتاب‌زده و بدون تحقیق است که به‌عنوان یک زخم عمیق سال‌های سال مقابل چشم تصمیم گیران و مردم خواهد ماند.

انتهای پیام/103


https://www.qom.ir/MmPfV