
سازمان مدیریت بر تاکسیرانی شهرداری قم
سازمان مدیریت بر تاکسیرانی شهرداری قم سازمانی است که طبق قانون تمرکز امور مربوط به تاکسیرانی در قم زیر نظر شهرداری بوجود آمده است و اساسنامه آن به استناد مفاد ماده ۸۴ قانون شهرداری به تصویب رسیده و دارای تأیید و موافقت وزارت کشور بوده است. آئیننامه اجرایی قانون مزبور درتاریخ ۱۰/۸/۷۴ در ۱۹ ماده به تصویب هیات وزیران رسیده است. به منظور ایجاد هماهنگی در امور تاکسیرانی در شهرهای کشور زیر نظر شهرداری هر شهر، اداره کل امور شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها،حوزه معاونت هماهنگی امور عمرانی وزارت کشور در اجرای قانون شهرداریها وزارت کشور ملزم به ایجاد هماهنگی لازم جهت اجرای قانون تاکسیرانی شد. در همین راستا اساسنامه سازمان تاکسیرانی در ۳۷ ماده و ۲۸ تبصره و ۱۱۳ بند تهیه و توسط استاندار قم ارسال و در تاریخ ۱۴/۱۲/۷۵ به تصویب وزیر کشور رسید و برای اجرا به استانداری قم و شهرداری قم ابلاغ گردید. در اوایل ۱۳۷۶ با انتصاب مدیر عامل سازمان تاکسیرانی قم به صورت نیمه فعال و از اوایل بهمن ۷۶ و با تحویلگیری ناوگان تاکسیرانی از اتحادیه تاکسیرانی عملاً فعالیت خود را آغاز نموده ست
مسئولیت ها و وظایف
مسئولیت ها و وظایف
اهم وظایف و ماموریت های سازمان مدیریت بر تاکسیرانی در چارچوب وظایف قانونی شهرداری به شرح ذیل است
۱. اصلاح و ایجاد سیستم تاکسیرانی متناسب با بافت شهر قم و جمعیت و وضعیت ترافیکی آن.
۲. استفاده از امکانات در اختیار در جهت نیل به اهداف پیش بینی شده در متن قانون و آییننامههای اجرایی و دستورالعمل مربوط به آن.
۳. بکارگیری و استفاده از امکانات قانونی به منظور تامین رفاه و آسایش مسافرین درون شهری و برنامهریزی نحوه سرویسدهی سیستم تاکسیرانی متناسب و هماهنگ با سایر وسایل حملونقل عمومی درونشهری.
۴. توسعه و تکمیل سیستم تاکسیرانی با برنامهریزی و سیاستگذاری مناسب و پیش بینی لازم به منظور تامین نیازمندیهای آتی شهر از لحاظ تعداد تاکسی، برای سرویسهای عمومی و ویژه.
۵. بالابردن سطح دانش و کارایی پرسنل و رانندگان و دارندگان تاکسی در امور تاکسیرانی و علیالخصوص در برخورد با مسافرین و جلوگیری از تخلفات آنها.
۶. استفاده و بکارگیری امکانات در جهت تامین درآمد سازمان از محل اخذ عوارض و درآمدهای قانونی و انجام کارشناسی و مشاوره تهیه تعرفههای خدماتی و ایجاد امکانات لازم برای سرمایه گذاری و راهاندازی سیستمهای جدید تاکسیرانی و یا مکمل سیستمهای موجود با همکاری و مشارکت کلیه اشخاص و موسسات اعتباری و سرمایه گذاری مجاز و بانکها و جذب مشارکت مردم و انجام هر نوع عملیات مالی و بازرگانی در زمینههای مربوط به تاکسیرانی اعم از واردات صادرات، خرید و فروش اجاره، استجاره و استفاده از تسهیلات بانکی با رعایت آییننامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون صدرالذکر مصوب جلسه مورخ ۱۰/۸/ ۷۴ هیأت محترم وزیران و قانون تجارت و آییننامههای مالی با رعایت سایر قوانین و مقررات مرتبط.
۷. اتخاذ روشهای مناسب جهت نظمبخشی به سیستم تاکسیرانی و جلب همکاری سایر ارگانها و نهادها و وزارتخانهها در جهت تامین و تجهیز سیستم تاکسیرانی.
۸. بررسی و محاسبه میزان کرایه و تعرفههای حملونقل مسافر درونشهری و پیشنهاد آن برای تصویب به شورای شهر و مراجع ذیربط قانونی و نظارت بر اجرای دقیق مصوبات و اجرای فرم، رنگ، تعداد، ارقام و حروف قابل درج در شماره و تعیین ظرفیت مجاز کلیه تاکسیها با رعایت کامل مقررات آییننامه اجرایی قانون مربوط به دستورالعملهای صادره از سوی شورایعالی ترافیک و وزارت کشور.
۹. مطالعات لازم برای تهیه نقشه شبکه مسیرهای تاکسیرانی درون شهری با استفاده از مطالعات مربوط مبدأ، مقصد سفرهای شهری و با رعایت و در نظر گرفتن طول مسیرها و تعداد خطوط و نیازمندیهای مراکز خدمات شهری و بازدهی کار در ساعات مختلفه شبانه روز و همچنین تشخیص و اعلام اولویت خطوط و مسیرهای مشخص شده و با توجه به تمرکز جمعیت و تولید سفر، بویژه در مناطق کارگری، کارمندی، دانشجویی، مدارس و مناسبتهای خاص نظیر مسابقات ورزشی، جشنهای مذهبی و ملی و اجتماعات مردمی و غیره….
۱۰. نظارت دقیق بر نحوه سرویسدهی اشخاص که به نمایندگی شهرداری به صورت حقیقی یا حقوقی متقبل ارایه سرویس در مسیرهای عمومی و یا مشخص شده گردیدهاند.
۱۱. صدور و لغو تمدید پروانه اشتغال به حملونقل عمومی مسافر درونشهری با تاکسی (پروانه تاکسیرانی) از طریق شهرداری با سازمان براساس مفاد آییننامه تصویبی و دستورالعملهای صادره از سوی وزارت کشور.
۱۲. تمدید اعتبار پروانه تاکسیرانی در صورت دارابودن شرایط متقاضی مندرج در آییننامه.
۱۳. صدور موافقتنامه اصولی و پروانه بهرهبرداری جهت اشخاص حقیقی و حقوقی طبق مفاد مواد ۹و۱۳ آییننامه و تباصر ذیلآنها.
۱۴. بررسی و تهیه آمار و اطلاعات لازم در خصوص تعداد پروانه تاکسیرانی و تعداد تاکسیهای موجود و تاکسیهایی که در طول یک سال و پنج سال آینده به ناوگان تاکسیرانی اضافه میشود.
۱۵. تهیه آمار کلیه تاکسیها و وسایطنقلیه دارای پلاک نارنجی و وسایطنقلیه دارای پلاک سفید و یا هر رنگ دیگر که با داشتن امتیاز یا اجازه تحت هر عنوان به حملونقل عمومی مسافر در شهر اشتغال دارند.
۱۶. اخذ تعهد رسمی مبنی بر عدم انجام تخلفات موضوع آییننامه تصویبی و قبول تصمیمهای هیاتهای انضباطی و با رعایت دستورالعملهای صادره از سوی وزارت کشور از متقاضی صدور پروانه تاکسیرانی.
۱۷. استخدام افراد مورد نیاز با رعایت مقررات مالی و استخدامی و صرفه و صلاح سازمان و مفاد این اساسنامه.
اخبار سازمان
اخبار سازمان
رزومه رئیس سازمان
- کارشناسی ارشد مدیریت تحول از دانشگاه تهران
- سپرست سازمان مدیریت بر تاکسیرانی و سازمان اتوبوسرانی
- سرپرست سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم سال ۱۳۹۷
- مدیر ساماندهی خودروهای باری سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷
- معاون اداری و مالی سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷
- قائم مقام سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲
- معاون فنی و اجرایی سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱
- مدیر مالی سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶
- بازرس سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴

چارت سازمانی
چارت سازمانی

مدیرعامل

معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت

امور برنامه ریزی و تحول سازمانی

اداره سرمایه انسانی

اداره مالی

امور حقوقی و قراردادها

معاونت بهره برداری و نظارت

امور برنامه ریزی شبکه حمل و نقل

دبیرخانه هیات انضباطی و رسیدگی به تخلفات

اداره نظارت

اداره امور شرکت های حمل و نقلی و صدور مجوزها