راهنمای استفاده از تخفیفات
عوارض و بهاء خدمات (۱۳۹۸)
شهروند گرامی سلام
تخفیفات عوارض و بهاء خدمات چیست؟
مطابق با رویه مرسوم و در جهت مساعدت با شهروندان گرامی، هر ساله شهرداری قم در فصل زمستان، با اخذ مجوز از شورای اسلامی شهر قم، اقدام به ارایه تخفیفاتی در عوارض و هزینه های بهاء خدمات مربوط به پروانه های ساختمانی و مجوزهای ساخت و ساز می نماید.شهروندانی که برای دریافت مجوز ساخت و ساز، و یا اخذ گواهی عدم خلاف ، پایان کار و امثالهم به شهرداری مراجعه می نمایند، در صورتیکه در طول مدت اجرای طرح تخفیفات مراجعه نمایند می توانند از درصد تخفیفات در نظر گرفته شده استفاده نمایند.
شهرداری به منظور کاهش مراجعات حضوری شهروندان به ساختمان های شهرداری، شهرداری اقدام به راه اندازی سامانه میزخدمت الکترونیکی به نام «قمیار» نموده است و براساس مصوبه شورای اسلامی شهر قم در زمستان امسال، تخفیفات فقط به شهروندانی تعلق می گیرد که درخواست های خود را از طریق این میزخدمت الکترونیکی ثبت نموده باشند.
پروانه احداث بنا توسط شهرداری صادر می شود و شهروندان برای دریافت این مجوز می توانند از روش های زیر برای اینکار اقدام نمایند :
برای دریافت مجوز احداث بنا، به طور معمول متقاضی می بایست به شهرداری منطقه مرتبط با ملک خود مراجعه نموده و اقدام به ثبت درخواست نماید. در این روش متقاضی به همراه اصل مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست به واحد شهرسازی مستقر در منطقه مربوطه مراجعه نموده و با تکمیل نمودن فرم درخواست، فرآیند درخواست خود را آغاز می نماید.
شما می توانید برای اطلاع از مدارک مورد نیاز برای این فرآیند از دکمه زیر استفاده نمایید.
امید است در آینده نزدیک شرایط ارایه این سرویس به صورت تمام الکترونیکی نیز فراهم گردد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست در سامانه الکترونیکی، در خود سامانه در ابتدای شروع ثبت درخواست به مراجعین اطلاع رسانی می گردد.
– ثبت درخواست فقط توسط مالک و یا وکیل قانونی وی قابل انجام است لذا به درخواست هایی که توسط افراد غیرمرتبط ثبت شود ترتیب اثر داده نخواهد شد
– با توجه به اینکه بررسی و ثبت درخواست به صورت غیرحضوری انجام می شود مبنای بررسی درخواست ها اطلاعات بارگزاری شده توسط درخواست کننده می باشد، لذا مسئولیت صحت این اطلاعات با درخواست کننده بوده و در صورت اثبات عدم صحت اطلاعات، درخواست ارایه شده، منتفی می باشد.
– پس از ثبت درخواست از طریق خود سامانه میزخدمت از منوی خدمات;کارتابل می توانید سوابق درخواست های خود و وضعیت آنها را مشاهده نمایید
– در مراحل مختلف وضعیت درخواست شما از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی می گردد
با هماهنگی های به عمل آمده، این امکان فراهم شده است که آن دسته از متقاضیان محترمی که امکان استفاده از سامانه «میزخدمت الکترونیکی» را ندارند و به هر دلیل تمایل ندارند به مناطق شهرداری نیز مراجعه نمایند، با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت، بخشی از خدمات مربوط به این درخواست را انجام دریافت نمایند
مدارک مورد نیاز و مراحل انجام فرآیند در این روش نیز مشابه روش مراجعه حضوری به مناطق شهرداری می باشد.
بدیهی است که شهرداری در قبال دفاتر و سایر مراکز غیرمجاز که به صورت خود جوش اقدام به ارایه چنین خدماتی به شهروندان می نمایند، مسئولیتی را متقبل نمی گردد.
در هنگام مراجعه حضوری به مناطق شهرداری و یا دفاتر پیشخوان لازم است، مدارک زیر را به همراه داشته باشید :
۱- اصل مدارک شناسایی و احراز هویت مانند : کارت ملی، شناسنامه
۲- اصل مدارک اثبات مالکیت مانند : سند مالکیت، بنچاق، وکالت خرید و فروش، قول نامه و …
۳- اصل وکالت نامه کاری ، در صورتیکه به وکالت از شخص دیگری اقدام به ثبت درخواست می نمایید
۴- اصل معرفی نامه ، در صورتیکه به نمایندگی از یک شخصیت حقوقی اقدام به ثبت درخواست می نمایید
این فرآیند شامل مراحل زیر می باشد :
۱- ثبت درخواست (حضوری، الکترونیکی، یا از طریق دفاتر پیشخوان) (ثبت درخواست الزاما و انحصارا توسط مالک ملک و یا وکیل و یا نماینده قانونی وی قابل انجام است)
۲- بررسی اولیه درخواست و مدارک ارایه شده
۳- بازدید از ملک و محل درخواست توسط کارشناس (در صورت نیاز)
۴- بررسی و تطبیق درخواست با شرایط ملک، قوانین و ضوابط موضوعه
۵- اعلام مقدار زیربنا و طبقات پروانه قابل صدور و عوارض مرتبط با آن
۶- ارجاع به مهندس (یا مهندسین) طراح و ناظر
۷- بررسی و کنترل نقشه های سازه، معماری، تاسیسات و … ارایه شده توسط مهندسین طراح
۸- صدور فیش بانکی و پرداخت آن توسط متقاضی
۹- صدور پروانه احداث بنا و تحویل به متقاضی