ویروس کرونا: پیشگیری، آموزش و راه مقابله با این تهدید بیولوژیک
#در_خانه_میمانیم
علائم ابتلا به ویروس کرونا
کرونا ویروسهای انسانی، معمولا موجب سرماخوردگی بدون تب، در بزرگسالان میشوند. علائم عفونتهای کرونا ویروس تنفسی در انسان مشابه عفونتهای راینوویروس میباشد و به صورت آبریزش بینی و بی قراری ظاهر میشود. دوره پنهان این بیماری حدود ۲ تا ۵ روز است و بیماری حدود ۱ هفته ادامه دارد. مجرای تحتانی تنفسی به ندرت گرفتار میشود. کودکان مبتلا به آسم ،کسانی که از حملات زیاد عطسه رنج میبرند، بیماری ریوی مزمن در بزرگسالان، ممکن است علائم تنفسی را تشدید کند.
علائم اولیه کرونا ویروس شامل تب و لرز، بی حالی، سرگیجه، سرفه و گلودرد هستند و پس از چند روز تنگی نفس پدیدار میشود. بسیاری از بیماران رادیوگرافی غیر عادی قفسه سینه دارند. برخی موارد به سرعت به سوی دیسترس تنفسی حاد پیشرفت میکنند و نیاز به حمایتهای تنفسی (تنفس مصنوعی) پیدا میکنند. مرگ، حاصل نقص تنفسی پیش رونده است.
علائم بالینی همراه با کرونا ویروس هنوز به خوبی مشخص نشده است. به نظر می رسد که این عفونتها ، مشابه عفونتهای روتاویروس باشند.
شهردار قم در پیامی به مردم جهان، شکستن تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران را برای مبارزه با ویروس کرونا خواستار شد.
همشهری گرامی به منظور جلوگیری از ازدحام در مراکز درمانی، از طریق سامانه خودارزیابی کرونا وضعیت سلامت خود و خانواده تان را ارزیابی و ثبت نمایید.
کرونا، ویروسی که تمام جهان را درگیر کرده است، علل، علائم و راههای درمان بیماری ویروسی کرونا چیست؟ هر آنچه که لازم است درباره ویروس کرونا بدانیم.
چگونگی تشخیص افراد مبتلا به ویروس کرونا
یکی از راه هایی که میتوان ویروس کرونا را در بدن فرد مشکوک بررسی کرد، انجام آزمایش پی سی آر (PCR) است. در این روش، از طریق اثر انگشت ژنتیکی افراد، متوجه میشوند که آیا شخص دچار این ویروس شده است یا خیر؛ اثر انگشت ژنتیکی، یک اصطلاح است که محققین برای بررسی این بیماری انتخاب کردهاند. در واقع، در این روش، با نمونه برداری از مخاط ریه فرد مشکوک، و انجام آزمایش بر روی نمونه، متوجه میشوند که فرد، مبتلا به کرونا هست یا خیر.
- سامانه خودارزیابی بیماری کرونا
در جهت مبارزه با شیوع ویروس کرونا در کشور، وزرات کشور سامانه خود ارزیابی بیماری کرونا را راه اندازی کرده است. این سامانه با ثبت علایم بیماری افراد و پیگیری شرایط آنها بیماران مشکوک به کرونا را غربال می کند. لازم به ذکر است جهت استفاده از سامانه مذکور تنها از ipهای ایران استفاده کنید.
- سامانه ثبت نام اصناف و صنایع
با شیوع بیماری کرونا در سطح کشور و لزوم رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی و حفظ سلامت افراد جامعه، بسیاری از اصناف و فعالیت ها در حالت تعلیق قرار گرفتندو در راستای حمایت از اصناف و صنایع، وزرات کشور سامانه ثبت درخواست اصناف و صنابع را راه اندازی کرده است. صاحبان اصناف و صنایع می توانند با استفاده از این سامانه، درخواست خود را جهت راه اندازی مجدد کسب و کار خود ارسال کنند.
روشهای انتقال ویروس کرونا
ویروس کرونا یا از طریق عطسه و سرفه کردن و انتشار بزاق دهان، منتشر میشود و یا از طریق سطوح آلوده به این ویروس به بدن انسان راه پیدا میکند. اگر بخواهیم از افراد در خطر ویروس کرونا، یک جدول، با اولویت بندی، تهیه کنیم، اولین افراد در خطر، کسانی هستند که ارتباط مستقیم با حیوانات دارند. به عنوان مثال، کسانی که در فروشگاههای فروش حیوانات خانگی فعالیت دارند. دومین گروه افرادی هستند که در خانه از عضو مبتلای خود مراقبت میکنند و کسانی که در بیمارستانها کار میکنند.
مطابق تعریف دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان آموزشی پزشکی کشور، تماس نزدیک با این گروه از افراد درصد ابتلا به بیماری کرونا را افزایش میدهد.
- هر فردی که به بیمار محتمل یا قطعی ارائه خدمت میکند از جمله پرسنل بهداشتی و درمانی یا اعضای فامیل (در مراکز ارائه خدمت،خانه،جامعه)
- هر فردی که در یک مکان مشترک با بیماران محتمل یا قطعی در زمانیکه فرد دارای علایم است، اقامت دارد.
- هر فردی که که بطور مشخص با بیمار در مکانهایی از قبیل کلاس درس، تاکسی، هواپیما در معرض تماس قرار دارد.
- تماس چهره به چهره در فاصله کمتر از یک متر
- تماس چهره به چهره بمدت بیش از ۱۵ دقیقه
درمان ویروس کرونا
هیچ درمان و واکسنی برای عفونتهای کرونا ویروس وجود ندارد. کنترل انتقال تنفسی سرماخوردگی ناشی از کرونا ویروسها، کاری مشکل میباشد و احتمالا به دلیل خفیف بودن عفونت، نیازی به کنترل نیست. قرنطینه افرادی که با این ویروس آلوده شدهاند و اندازه گیری تب مسافرانی که از مناطق شیوع این بیماری مسافرت کردهاند، می تواند از انتشار بیماری جلوگیری کند. هیچگونه واکسن یا درمان ضد ویروس خاص برای این ویروس در دسترس نمیباشد.
آمار کرونا در ایران و جهان
راههای جلوگیری از ابتلا به کرونا
افرادی که هنوز به کرونا مبتلا نشده اند باید اول از همه، تلاش کنند تا از عادت تماس دست با صورت جلوگیری کنند و تا آن جا که میتوانند از قرار گرفتن در اماکن شلوغ پرهیز کنند. بسیاری از دانشمندان و پزشکان، شستن دستها را به صورت مداوم توصیه میکنند و استفاده از الکل و ژل ضد عفونی کننده را به افراد جامعه پیشنهاد میکنند.
هنگام عطسه و سرفه، جلوی بینی و دهان خود را بگیرید و از انتشار بزاق دهان خود در فضا جلوگیری کنید و بلافاصله، دستمال خود را در پلاستیکهای در بسته، دور بیاندازید. از ارتباط با افرادی که مشکوک به ابتلا این ویروس هستند خودداری کنید. اگر در محیط هایی مانند بیمارستان و مراکز پر رفت و آمد کار میکنید، حتما از ماسکهای فیلتردار استفاده کنید و تنفس هوای آلوده را تا حد امکان کاهش دهید. باز هم تکرار میشود!
دستهای تان را به صورت مداوم بشویید! از تماس با حیوانات دوری کنید و تا جایی که امکان دارد از محل زندگی آنها فاصله بگیرید. اگر هم مجبور به ارتباط با حیوانات هستید، بعد از لمس آن ها، حتما دستهای خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، شستشو دهید. اگر کمی احساس کسالت میکنید، در خانه بمانید و استراحت کنید. اگر عطسه و سرفههای پی در پی دارید و بیش از سه روز، احساس تب میکنید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. در نهایت، باید بدانید که با جلوگیری و رعایت اصول بهداشتی، تا ۹۰ درصد از ابتلا به این ویروس در امان هستید.