به گزارش شهرنیوز، مهدی اصفهانیان مقدم با بیان اینکه هرساله شاهد بروز حوادث مختلفی در سطح شهر قم هستیم اظهار کرد: پس از سفر رهبر معظم انقلاب به شهر مقدس قم و با مصوبات این سفر، شرایط مناسبی در حوزه ایمنی و آتشنشانی در شهر قم شکلگرفته است و سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم بهعنوان مرجع رسیدگی به حوادث ایمنی و آتشنشانی شناخته میشود.
وی با تأکید بر اینکه قم از نظر استانداردهای بینالمللی ایمنی و آتشنشانی تعداد ایستگاههای استانداردی دارد تصریح کرد: در سال ۹۲ سازمان آتشنشانی تنها ۱۷۰ نیرو داشت که امروز به بیش از ۵۰۰ نفر رسیده که همچنان کمبود نیرو متخصص در این زمینه احساس میشود.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم وجود ۲۴ ایستگاه آتشنشانی در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: این تعداد ایستگاه مطابق با استانداردهای بینالمللی است ولی از نظر تعداد نیروی متخصص آتشنشان فاصله زیادی با استانداردها داریم.
وی با بیان اینکه برخی شهرکهای صنعتی اطراف قم از نظر تجهیزات و امکانات آتشنشانی و خدمات ایمنی در شرایط نامناسب و غیراستانداردی قرار دارند که سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم علیرغم نداشتن تعهد قانونی خدماترسانی به آنها را نیز گاها در زمان بروز حوادث انجام میدهد افزود: در همین حوادث بسیاری از تجهیزات ایمنی سازمان آتشنشانی از بین رفته و هزینه سنگینی به شهرداری قم تحمیل میشود که نمونه آن آتشسوزی و سوختن خودرو ۲۵ میلیارد تومانی سازمان آتشنشانی در حادثه سال گذشته شهرک صنعتی شکوهیه بود.
اصفهانیان مقدم عمده پرسنل سازمان آتشنشانی را نیروهای عملیاتی دانست و ابراز کرد: طبق استاندارد جهانی، به ازای هر هزار و ۵۰۰ نفر شهروند باید یک آتشنشان داشته باشیم که در این زمینه حدود هزار و ۲۳۰ داوطلب آموزشدیده آتشنشان در شهر داریم که در مواقع بحران و حوادث میتوانند بازوی حمایتی سازمان آتشنشانی باشند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ دستگاه خودروی امدادرسانی و عملیاتی در شهر قم وجود دارد اضافه کرد: با توجه به اینکه قم جزو شهرهای بلندمرتبه ساز کشور است، باید این ناوگان بهروزرسانی شود.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره بهضرورت آموزش ایمنی و مدیریت بحران به شهروندان خاطرنشان کرد: در مواقع بحرانی مهمترین نکته آموزش و آگاهی در برخورد با بحرانها است و تجهیزات و امکاناتی که در شهر وجود دارد دارای کمبودهایی بوده که تنها آگاهی مردم، آموزش آنها و مشارکت آنان میتواند این نقیصه و کمبودها را جبران کند.
وی بر ضرورت آموزش ایمنی به دانشآموزان و بانوان تأکید کرد و افزود: آموزش مهمترین وظیفه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی است که باید برای آن برنامهریزی جامع و کامل صورت گیرد که شامل آموزشهای فردی و تخصصی نیروها، آموزش داوطلبین و آموزش شهروندان است.
اصفهانیان مقدم با تأکید بر اینکه قطعاً آموزش شهروندان هزینه کمتری داشته و نتیجه بهتر و مطلوبتری را نسبت به هزینههای ایجاد ایستگاههای آتشنشانی در شهر به همراه دارد، اظهار داشت: اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از حوادث و مدیریت بحران مهمترین نکته است که باید با رویکرد رعایت اصول و ضوابط پیشگیرانه نه واکنشی از وقوع حوادث و بحرانها جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: آموزش عمومی و افزایش آگاهی شهروندان خصوصاً صنایع، اصناف، دانشآموزان و بانوان از مهمترین فعالیتهای پیشگیرانه برای جلوگیری از حوادث ناخوشایند در سطح شهر به شمار میروند.
انتهای پیام/****