به گزارش شهرنیوز، دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد با حضور در گفتوگوی خبری شبکه استانی صداوسیما مرکز قم به گفتوگوی مستقیم با مردم پرداخت و اظهار داشت: برای درک و حفظ جایگاه و شأن شهر قم باید در گام نخست به شناختی درست از ظرفیتها و پتانسیلهای شهر دست پیدا کنیم.
وی با بیان تاریخچه و علل نامگذاری سالروز ورود حضرت معصومه (س) به نام “روز قم” افزود: در سال ۹۷ با پیشنهاد شورای اسلامی شهر و تصویب شورای فرهنگ عمومی استان باهدف شناسایی هویت و ظرفیتهای شهر قم، سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه (س) به نام روز قم نامگذاری شد.
شهردار قم با اشاره به روایاتی و احادیثی درباره قم تصریح کرد: ظرفیتهای شهر قم بهقدری وسیع است که بارها در کلام ائمه اطهار (ع) آمده که علم از شهر قم به تمام جهان انتشار پیداکرده و برکات شهر قم موجب معرفی آن بهعنوان پایگاه جهان تشیع میشود.
تلاش برای کسب عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام به نام شهر قم در سال ۲۰۲۶
وی به اهمیت حوزههای علمیه در شهر قم اشاره کرد و گفت: بزرگترین و تواناترین حوزه علمیه جهان تشیع باوجود علمای عظام و حرم مطهر حضرت معصومه (س) بهعنوان یک پایگاه علمی در شهر قم وجود دارد، همچنین مسجد مقدس جمکران در کنار آثار علمی و مذهبی بزرگان از نقاط مثبت این شهر است.
سقائیاننژاد ادامه داد: وجود ۳۴ بنای تاریخی و ۴۰۴ امامزاده در شهر قم این سؤال را در ذهن ایجاد میکند که چقدر نسبت به این ظرفیتهای شهر قم آگاهی و شناخت وجود دارد، درحالیکه در جایجای شهر برکت نهفته است و باید نسبت به آن شناخت پیداکرده و هویت خود را از بین آنها تعریف کنیم.
وی به شأنیت شهر قم اشاره و ابراز کرد: علیرغم تمامی کارهایی که در این سالها برای معرفی و بزرگداشت روز قم انجامشده است، باید کارهایی در ابعاد ملی و بینالمللی برای معرفی شهر قم انجام شود، زیرا شهر قم پایگاه و خواستگاه انقلاب اسلامی بوده و باید با نگاهی ارزشی به آن توجه کنیم.
شهردار قم با تأکید بر امکان بناسازی تمدن نوین اسلامی از شهر قم خاطرنشان کرد: بعد از گذشت ۴۳ سال از انقلاب اسلامی تمدن نوین اسلامی نیز باید از شهر قم آغازشده و سپس به همه جهان گسترش پیدا کند و بنده این انتظار و امید رادارم که تا سال آینده که یک صدمین سال احیای حوزههای علمیه است اتفاقی بزرگ در شهر قم رقم بخورد.
وی ادامه داد: روز قم باید به هفته قم تبدیلشده و هرروز آن به نام یکی از ظرفیتهای شهر قم نامگذاری شده و به مباحث مختلفی مانند حوزههای علمیه پرداخته شود و در آن روز در سطح بینالمللی حوزه علمیه به جهانیان معرفی شود و مقالات علمی در سطح ملی و بینالمللی جمعآوریشده و ما نیز آن را مطرح خواهیم کرد.
سقائیان نژاد به مسئله تهاجم فرهنگی نیز توجه کرد و یادآور شد: با توجه به این مهم که انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود، دشمنان برای سرنگونی انقلاب دست به دامن فرهنگ شده و بهخصوص شهر قم را مورد بیشترین هجمههای فرهنگی قرار داده و شهر قم باید ازنظر اخلاقی، سبک زندگی و حجاب و عفاف الگوی جهان باشد.
وی پیشینه پایتخت فرهنگی شهرهای مختلف در جهان اسلام را موردبررسی قرارداد و گفت: در ابتدا مکه بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد و سپس اصفهان و مشهد به ترتیب به این مهم دست پیدا کردند و شهرداری قم برای کسب نام پایتخت فرهنگی برای شهر قم در سال ۲۰۲۶ تلاش میکند.
شهردار قم با درخواست از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی بیان کرد: ما از وزارت فرهنگ و ارشاد درخواست کمک داریم تا از طریق رایزنی در اجلاس کشورهای اسلامی، عنوان پایتختی فرهنگی جهان اسلام را برای شهر قم کسب کرده تا قم با داشتن یک تریبون بتواند تمدن نوین اسلامی و داشتههای خود را در سطح جهانی مطرح کند.
اجرای ۷۰ ویژهبرنامه به مناسبت روز قم توسط شهرداری
وی سپس به تشریح برنامههای شهرداری قم به مناسبت روز قم پرداخت و بیان کرد: برنامههای شهرداری از رونمایی از کتابها و آثار هنری و فرهنگی تا بزرگداشت شهدا، برنامههای شادیآفرین در شبهای مختلف درمجموع به ۷۰ برنامه متنوع در ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی تفریحی رسیده که از ۸ آبان تا ۱۷ آبان در جایجای شهر اجرا میشود.
سقائیان نژاد با تأکید بر کیفیسازی برنامههای روز قم تصریح کرد: در تلاش هستیم تا سال آینده در دو بُعد بینالمللی و ملی برای معرفی این مناسبت بیشتر کار شود و البته این موضوعی نیست که شهرداری در آن تنها باشد و باید سایر ارگانها نیز به میدان آمده و کمک شهرداری باشند تا برنامهها درشان یک شهر بزرگ در تزار انقلاب اسلامی اجرا شود.
وی ادامه داد: توقع ما از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه و دیگر دستگاهها و نهادها باوجود ظرفیتهای زیادی که دارند این است که بیشتر در کنار شهرداری بوده و بهویژه نقش حوزههای علمیه با توجه به حضور گرانقدر مراجع معظم و شأن بالای علمایی که در این شهر خفتهاند و همزمانی روز قم در سال آینده با صدمین سال تأسیس حوزه علمیه میتواند پررنگتر باشد.
شهردار قم جایگاه حوزه علمیه قم را بسیار رفیع دانست و تأکید کرد: اگر بتوانیم همزمان با روز قم جایگاه حوزه علمیه را نیز بهخوبی معرفی کرده و تمدن نوین اسلامی را دنبال کنیم، کار بزرگی در مبارزه با تهاجم فرهنگی انجام خواهد شد و شهرداری قم برای همکاری با حوزه علمیه از امروز اعلام آمادگی میکند.
وی به اقدامات فرهنگی قرارگاه ۱۹ دی نیز اشاره کرد و گفت: سپاه، بسیج، مردم و مدارس و آموزشوپرورش میتوانند در کنار شهرداری و حوزه علمیه قرارگرفته تا بتوانیم تمام ظرفیتها و داشتههای شهر قم که مغفول مانده را به نمایش گذاشته و به جهانیان معرفی کنیم.*****