داود اسفیجانیان در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز، با اشاره به وظایف اداره کل حراست شهرداری قم اظهار داشت: حفاظت از کارکنان شهرداری و سازمانهای تابعه، حفاظت از کلیه مکانهای متعلق به شهرداری و سازمانهای تابعه، حراست از اسناد و مدارک محرمانه و عادی و حفاظت از آیتی از مهمترین وظایف این اداره کل شهرداری است.
وی یکی از اقدامات شاخص این اداره کل در ۶ سال گذشته را برنامه محوری دانست و ابراز کرد: با اهتمام دکتر سقائیان نژاد در تدوین برنامه در همه بخشها، حراست نیز برای نخستین بار برنامهای مدون، یکساله و یکپارچه و منسجم تدوین کرد تا همه بخشها و مناطق بر اساس دستورالعمل واحدی در این حوزه فعالیت کنند.
مدیرکل حراست شهرداری قم، مهمترین ویژگی این برنامه را داشتن نگاه پیشگیرانه نسبت به آسیبهای موجود در سیستم دانست و تصریح کرد: در این برنامه تکمیل سیاست حراستها در دوران قبل، حرکت به سمت شناسایی نقاط ضعف و اصلاح فرآیندها طراحی شد تا گردنههای احتمالی فساد و تخلف را بشناسیم و قبل از ایجاد آسیب، مشکل حل شود.
وی با اشاره به لزوم پیشگیری از وقوع مشکل در میان کارکنان شهرداری عنوان کرد:یکی از کارهای انجام شده در این سالها، تشکیل شورای برنامهریزی در حراستهای محیطها بود تا قبل از ارجاع فرد به مرکز، بررسیها اقدامات ابتدایی، انجام و تذکرات ارشادی لازم به فرد داده شود؛ همچنین در نشستهای دورهای با مدیران ارشد شهرداری گلوگاههای احتمالی را به آنها گوشزد میشود که این دغدغه برای حفاظت و حراست از نیروی انسانی، بین مجموعه حراست و کارکنان اعتماد ایجاد کند.
اسفیجانیان ادامه داد: حراست شهرداری قم چهار سال متوالی به عنوان حراست برتر در استان و یک سال نیز به عنوان حراست برتر در کشور معرفی شده است؛ تهیه گزارشهایی جامع با مقدمه، تحلیل و بررسی، آیندهنگری و طرح پیشنهاد برای حل مسئله و بیان راهکارهای اجرایی و هدفمند، نقطه اتکا در این انتخابها بوده است.
وی با بیان اینکه برای اینکه کارکنان بتوانند ارتباط خوبی با حراست برقرار کنند، دو ویژگی روابط عمومی خوب و اخلاقمداری در نیروهای حراست تقویت شد، یادآور شد: عملکرد دلسوزانه و صرف وقت کافی و شنیدن ساعتها درد دل کارکنان و شهروندان و کمک به حل مشکلات توانست این اعتماد و ارتباط را تقویت کند.
مدیرکل حراست شهرداری قم با اشاره به راهاندازی سیستم نظارت و پایش الکترونیکی واحدها، اذعان کرد: تقریباً در این ۶ سال علاوه بر دوربینهای موجود، ۷۰۰ دوربین در مجموعه شهرداری اضافه و مرکز مانیتورینگ نیز تقویت شده و نرمافزارها را بهروزرسانی کردهایم که نتیجه آن آزادسازی ۵۰ نیرو در بخش حراست بوده است.
وی یکی دیگر از اقدامات انجامشده در مدیریت بهینه را استفاده از سیستم موقعیت مکانی دانست و افزود: یکی از اقداماتی که حراست بهصورت جدی پیگیر آن بوده و توانسته است آن را اجرایی کند، هوشمندسازی واحد حملونقل سازمان توسعه و عمران است و تخلفهای گزارششده در این بخش با نصب سیستم جیپیاس روی تمام خودروها کنترل و رفع شد و این طرح بهزودی در تمام سازمانها و مناطق اجرایی میشود و در گام نخست، سازمان اتوبوسرانی و آتشنشانی به این سیستم مجهز میشوند.
به گفته اسفیجانیان ثبت مسیر پیمایش، میزان سوخت مصرفشده، زمان رسیدن خودروهای آتشنشانی به محل حادثه، ثبت میزان توقف خودروها و نوع عملکرد رانندگان اتوبوس در مسیر، مواردی است که با نصب سیستم جیپیاس قابل نظارت و بازرسی است.**