به گزارش شهرنیوز، همایون یزدانپناه در نشست هماندیشی و تبادل نظر مدیران فناوری اطلاعات دستگاههای اجرایی استان که به همت سازمان مدیریت و برنامهریزی، ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و ستاد شهر هوشمند شهرداری قم در تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه در این جلسه تلاش ما بر این بوده با هماندیشی با واقعیتها روبرو شویم، اظهار کرد: امروزه نزدیک به ۲۰ سال است که در قوانین ما توسعه فناوری اطلاعات آمده است ولی متاسفانه ما همچنان در مقایسه با دنیا شاهد عقب افتادگی هستیم.
رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم افزود: ستاد شهر هوشمند به دلیل همین دغدغه شکل گرفته و در این راستا اقدامات عملیاتی مختلفی را نیز ارائه نمودیم.
یزدانپناه مطرح کرد: قطعا هر ساله نسبت به سال گذشته پیشرفتهایی وجود داشته ولی دغدغه اصلی ما سرعت پیشرفت است که باید در این راستا نقاط ضعف را شناسایی و مشکلات موجود را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه استعدادهای مطلوبی در سطح کشور به منظور هوشمندسازی شهرها وجود دارد، عنوان کرد: در دنیا حدود ۵۰ شهر هوشمند داریم و جمهوری اسلامی نیز باتوجه به ادعای پیشرفتی که دارد باید به این شهر برسد.
رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم با تاکید بر اینکه نخستین گام هوشمندسازی رسیدن به دولت الکترونیک است، خاطرنشان کرد: لزوم هوشمندسازی سازمانها، شهرها و استانها به قانون تبدیل شده است ولی هنوز برنامهای در این راستا وجود ندارد.
یزدانپناه با بیان اینکه باید یک بانک داده شهری داشته باشیم که بتوانیم با تحلیل آنها تصمیمهای متعددی برای شهروندان بگیریم، تصریح کرد: سه بعد شهر هوشمد شامل حاکمیت، جامعه هوشمند و بنگاههای تجاری هستند و اگر این سه بعد، هوشمند شوند به شهر هوشمند خواهیم رسید.
وی ابراز کرد: در بسیاری از بحثهای تخصصی باید نظرات از پایین به بالا ارائه شود چراکه ممکن است نهادهای بالاتر دیدکافی نسبت به این موضوعات تخصصی را نداشته باشند.
رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم با اشاره به اینکه در موضوع هوشمندسازی باید به صورت آتش به اختیار عمل کنیم، یادآور شد: خدمات الکترونیک در یک سازمان، آن سازمان را الکترونیکی میکند و هوشمندسازی مرحله بعد از الکترونیکی کردن است که شاخصهای متعددی دارد.
یزدانپناه با بیان اینکه مراحل بعدی نیز به ترتیب دولت الکترونیک و سپس دولت هوشمند است، ادامه داد: در مطالعات سال ۸۳ در راستای شهر الکترونیک به دو شاخص مهم دست یافتیم که نسخت آن این است که باید هر سازمان شهر و کشور مدیر ارشد اطلاعات داشته باشد و سپس ۳ الی ۷ درصد بودجه را باید برای اطلاعات تخصیص دهد.
وی با اشاره به لزوم فرهنگسازی در این عرصه، اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته برای فرهنگسازی در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات دو اقدام استفاده از فیلمهای سینمایی و ساختن بازیهای مرتبط برای کودکان باجدیت پیگیری کردند.