عبدالله جلالی رئیس شورای اسلامی شهر قم در نشست خبری شورای اسلامی شهر قم که به مناسبت روز ملی شوراها در ساختمان شهید باکری با حضور رئیس شورای اسلامی شهر قم و روسای کمیسیونهای تخصصی برگزار شد، احیای بافت فرسوده را در قم ناموفق خواند و خاطرنشان کرد: عوامل زیادی در عدم ساماندهی بافت فرسوده در قم دخیل است که میتوانیم به بالا بودن سود تسهیلات بانکی، اشکالات طرح تفصیلی و بافت تاریخی اشارهکرده و رفع این موانع در حیطه مدیریت شهری نیست و باید مدیریت استان بهصورت جدی وارد میدان شود.
وی سپس اعتراضات برخی از مردم و خبرنگاران را برای ساخت آرامستان جدید در جنوب شهر قم مورد توجه قرارداد و افزود: طبق قوانین در چهار قسمت شهر باید آرامستان ساخته شود و این آرامستان بر اساس مطالعات کارشناسان، نظر مردم و پوشش دهی شهر در شرایط مطلوبی قرار دارد.
حسن بختیاری نایب رئیس شورای اسلامی شهر با اشاره به اهمیت و جایگاه شوراها، اظهار داشت: تشکیل شوراها حرکت بزرگی در تحقق مدیریت محلی بوده و سبب بهرهوری بیشتر در مدیریت شهر میشود.
وی جایگاه حقیقی شورا را در قانون اساسی رفیع خواند و افزود: باگذشت ۲۰ سال از تشکیل شوراها هنوز این نهاد مردمی به جایگاه حقیقی خود نرسیده و با عدم تحقق مدیریت یکپارچه شهر مشکلات زیادی را به مردم تحمیل کردهایم.
در ادامه سید مجتبی سبحانی رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر قم به مشکلات ناشی از آبگرفتگیهای اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: برای رفع آبرفتگیها اقدامات زیادی انجامشده است.
وی از شناسایی نقاط حادثه خیر مناطق هشتگانه شهرداری خبر داد و گفت: در هر منطقه بیش از ۱۸ نقطه شناساییشده و با اولویت بندهای انجامشده در حال برطرف کردن مشکلات هستیم.
سبحانی ثابت ادامه داد: کانال گذاری منطقه سه تمامشده و در منطقه دو نیز در حال اجرا است و امیدواریم تا شروع بارندگیهای پاییز بخش عمده مشکلات رفع شده باشد و در صورت نیاز در اصلاحیه بودجه سال ۹۹ برای پروژهها تأمین اعتبار خواهد شد.
وی به ابعاد تنشهای ایجادشده بین ماموران سد معبر و مردم پرداخت و خاطرنشان کرد: در صورت اعلام هرگونه تخلف از طرف ماموران در اسرع وقت به موضوع شکایت رسیدگی شده و شهرداری بر عملکرد ماموران و پیمانکاران نظارت کامل دارد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر قم کاشت درختان در ساختمانها را نیازمند کار فرهنگی دانست و بیان کرد: شهرداری برای تشویق مردم برای کاشت درخت در ساختمانها مکانیزمهای تشویقی تعریف کرده و موارد به مناطق ابلاغشده است.
سپس مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر قم از اختصاص ۶ عنوان ردیف بودجه برای رفع آب گرفتگیهای سطح شهر خبر داد و تأکید کرد: در بودجه سال ۹۹ شهرداری بیش از ۸۰ میلیارد تومان بودجه برای رفع آبگرفتگیهای سطح شهر اختصاص دادهشده است.
وی به هزینه نگهداری شهر نیز اشاره کرد و گفت: سالانه بیش از ۳۶۰ میلیارد تومان هزینه نگهداری و ایمنی شهر است که این مبلغ با توجه به تورم افزایش پیداکرده و بیش از ۲۰ درصد سطح شهر نیز رفتوروب میشود.
اخوان ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی باقیمانده شهرداری را در مرحله پیگیری اعلام و ابراز کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی شهرداری در ردیف دیون دولتی قرارگرفته و در مرحله تهاتر است.
روح الله امراللهی رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم شیوع بیماری کرونا را عامل کندی اجرای پروژهها در دو ماه گذشته اعلام کرد و گفت: امسال شاهد افتتاح پروژههای زیادی در شهر خواهیم بود و پروژههای جدیدی نیز به مرحله کلنگ زنی میرسد.
وی ادامه داد: پروژه خیابان فردوسی و اتصال منطقه ۲،۴ و ۵ در این پروژه، تکمیل پروژه خیابان روحانی حدفاصل خیابان ۱۵ خرداد و کمربندی امام علی(ع)، تکمیل تونل جمهوری و پایان تملکات خیابان عمار یاسر بخشی از این پروژهها است.
امراللهی در ادامه به افزایش نرخ تاکسیها در سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: تا ۱۰ روز آینده لیبلهای جدید برروی تاکسیها نصبشده و نرخ تاکسیها ساماندهی میشود و در صورت مشاهده هر گونه تخلف هیئت نظارت بر تاکسیرانی مسئله را پیگیری خواهد کرد.
وی حادثه فرونشست زمین را تشریح کرد و اظهارداشت: متاسفانه این حادثه چند علت مختلف داشته و ابعاد مختلف آن در دست بررسی است وبا اقدامات پیشگیرانه برای مناطق و قسمتهای دیگر از تکرار این اتفاق جلوگیری کردهایم.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: برای جلوگیری از تکرار این حادثه سیستم فاضلاب خیابان امامزاده ابراهیم در حال اصلاح بوده و پینهای اخطار فرونشست را در ایستگاههای مترو افزایش دادهایم.