صبح امروز یکصد و بیست و پنجمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر در ساختمان شهید باکری برگزار شد، در ابتدای جلسه، زینالعابدین قراچورلو عضو شورای شهر قم به قرائت لوایح پرداخت و سپس مجید اخوان رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم لایحه مجوز اخذ قرار داد مشارکت ساخت مجتمع تجاری مسکونی در بخشی از عرصه بلوک sw۱۸ در بلوار پیامبر اعظم (ص) را قرائت کرد و اظهار داشت: این پروژه در متراژ ۹۱۷ مترمربع با ۶ طبقه و ۶ هزار و ۳۳۲ متر مربع زیربنا احداث میشود که متری ۱۲ میلیون تومان برآورد شده که مبلغ صدور عوارض ۳ میلیارد تومان بوده و در مجموع ۱۴ میلیارد تومان سهم شهرداری است.
اخوان ادامه داد: سهم شریک ۶ هزار و ۳۳۲ مترمربع بنا، متری ۳ میلیون و ۴۰۰ بوده و سهم تأمین اجتماعی ۱۴ درصد و آموزش و پرورش نیز ۵ درصد است که در مجموع ۲۲.۵ میلیارد تومان میشود.
وی افزود: این طرح در هیئت عالی سرمایهگذاری نیز تصویب و قرار است در ۲۷ ماه تکمیل و به بهره برداری برسد. همچنین با نظر موافق کمیسیون این لایحه تصویب شده است.
مجید اخوان با بیان اینکه سهم شهرداری در این طرح ۳۹ درصد و سهم سرمایه گذار ۶۱ درصد است، گفت: آورده شهرداری ۱۴۴ میلیارد ریال است که این سهم ناشی از زمین، عوارض و مجوزات و آورده شریک نیز ۲۲۵ میلیارد ریال میباشد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم، ضعف زیرساخت های بلوار پیامبر اعظم(ص) را جدی دانست و گفت: دستگاههای خدمات رسان استان به بهانه عدم تونل مشترک شهری تکالیف خود را در حوزه تقویت زیرساختهای بلوار پیامبر اعظم(ص) انجام نمیدهند.
اخوان ادامه داد: تعامل شهرداری با مجموعههای آب و برق بسیار نزدیک و در تمام طرحهای مورد نیاز این شرکتها، مدیریت شهری همکاری لازم را داشته است ولی این تعامل تاکنون یک طرفه بوده است و آنها در طرحهای اولویتدار شهرداری همکاری لازم را انجام ندادهاند.
وی گفت: ارادهای برای تکمیل زیرساخت های بلوار پیامبر اعظم(ص) توسط دستگاههای مرتبط وجود ندارد که باید از ابزارهای قانونی در این زمینه اقدام لازم را انجام داد.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با اشاره به ضعف زیرساختهای بلوار پیامبر اعظم(ص)، گفت: مدیریت شهری قم با نگرانی جدی در رابطه با زیرساختهای اساسی این بلوار مواجه است.
محسن محرری ادامه داد: با وجود پیگیریهای بسیار، دستگاههای ذیربط به بویژه سازمان برق و آب برای تامین این زیرساختها اقدام لازم را انجام ندادهاند که این موضوع جذب سرمایهگذار را در حاشیه این بلوار مهم را با مشکل مواجه میکند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم، در ادامه با اشاره به لایحه اخذ مجوز تولید ارز دیجیتال توسط شهرداری قم، گفت: تلاش برای درآمدهای پایدار و نوین و همچنین تسهیل در مبادلات در راستای ایجاد شهر هوشمند از جمله اهداف این لایحه است.
نایب رئیس شورای شهر قم با اشاره به لایحه اخذ مجوز تولید ارز دیجیتال در شهرداری گفت: ما چرا عادت داریم هر چیزی که منجر به درامد میشود وارد شویم در عین اینکه حوزه کاری شهرداریها مشخص شده و به جای پرداختن به این مسائل به کارهای اصلی و اساسی خود بپردازیم.
بختیاری با تاکید بر اینکه ما برای اینکه کار جدیدی را در شهرداری تعریف و شروع کنیم باید مستند به یکی از بندهای قانون شهرداریها باشد، لایحه شهرداری در خصوص اخذ مجوز تولید ارز دیجیتال را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: تولید ارز دیجیتال فضای مبهمی دارد و نمیدانیم چه اتفاقی قرار است در این حوزه بیفتد.
وی با طرح این سوال که اگر شهرداری سرمایه گذاری کند و به نتیجه نرسد پس تکلیف سرمایه بر باد رفته چه میشود خاطرنشان کرد: تولید ارز دیجیتال در مقابل نیازی که ما در حوزه مترو و توسعه شهری داریم رقمی نیست و با فرض اقتصادی بودن مساله چقدر میتوانیم ارز تولید کنیم که بخواهیم وارد معاملات سنگین شویم.
نایب رئیس شورای شهر قم با تاکید بر اینکه از طرف دیگر بخش خصوصی در حال تولید ارز دیجیتال بوده و خدمات این بخش در اختیار شهرداری است گفت: ما چرا عادت داریم هر چیزی که منجر به درامد میشود وارد شویم در عین اینکه حوزه کاری شهرداریها مشخص شده و به جای پرداختن به این مسائل به کارهای اصلی و اساسی خود بپردازیم.
سپس علیرضا احمدی یکی دیگر از اعضای شورای شهر قم، ورود به ارز دیجیتال را جزء وظایف شهرداری ندانست و بیان کرد: شهرداری باید در حیطه وظایف خود عمل کند و درآمد زایی از طریق ارز دیجیتال را غیرقانونی و آن را خارج از حیطه وظایف شهرداری دانست.
مجید اخوان با بیان اینکه این لایحه پس از بررسیهای مختلف در کمیسیون تخصصی رد شد، ادامه داد: ورود شهرداری به این موضوع و درگیر شدن به حواشی این کار، محل تردید اعضای کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر بود و این لایحه در نهایت پس از بررسی به تصویب این کمیسیون قرار نگرفت.
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر قم، نیز در این جلسه با اعلام موافقت خود نسبت به ورود شهرداری قم به موضوع تولید ارز دیجیتال، گفت: تولید ارز دیجیتال با توجه به شرایط کشور، مقرون به صرفه و موجب درآمد پایدار برای شهرداری میشود که بر این اساس محروم کردن شهرداری از این موضوع درست نیست.
روح الله امراللهی، با تاکید بر ضرورت حمایت شورای اسلامی شهر قم از ورود شهرداری به درآمدهای پایدار، افزود: تولید ارز دیجیتالی در زمانی که این استان برای تامین قطعات قطار شهری این شهر نیاز به واردات از خارج کشور دارد، ظرفیتی مناسب برای شهرداری ایجاد میکند.
وی گفت: با توجه به ورود کشورهای مختلف به حوزه تولید ارز دیجیتال در سالهای اخیر، ضروری است که شهرداری قم خود را از این ظرفیت نکند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با بیان اینکه ارز دیجیتال درحوزه عملکرد شهرداری نیست، گفت: اگرچه با توجه به شرایط کشور، تولید ارز دیجیتال منجر به درآمدهای پایدار برای شهرداری میشود ولی این موضوع از جمله وظایف این نهاد نیست.
محسن محرری افزود: با توجه به اینکه این طرح درآمدی خرد برای شهرداری محسوب میشود و از طرفی به دلیل چارچوبهای قانونی، حاشیههایی برای آن ایجاد میکند، ورود شهرداری به این زمینه به صلاح نیست.
وی نیز در این جلسه با اشاره به لایحه اخذ مجوز تولید ارز دیجیتال توسط شهرداری قم، گفت: هیچ یکی از اعضای شورای اسلامی شهر با ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری مخالف نیست ولی لایحه تولید ارز دیجیتال دارای ابهامهای مختلف است.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد آتش زر افزود: ارزش ارز دیجیتال در ماههای گذشته ۴۰ درصد افت داشته که این ریسک ورود به آن را بسیار بالا برده است.
در نهایت لایحه اخذ مجوز تولید ارز دیجیتال در شهرداری قم به رای گذاشته شد که با توجه به رد این لایحه در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر قم، اعضا نیز با رد آن موافقت کردند.
در این جلسه همچنین با رای اعضا، محسن اخوان رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم به عنوان نماینده این شورا در کمیسیون تعیین ارزش معاملاتی املاک استان قم انتخاب شد.