به گزارش شهرنیوز، غلامرضا جانقربان در نشستی با عنوان گفتمان مدیریت شهری در حوزه محدوده مصوب بافت تاریخی شهر قم با موضوع «اقدامات انجام شده مشکلات و راهکارها» با حضور مدیران اجرایی کلانشهر و استان قم در روزنامه ۱۹ دی برگزار شد، با بیان اینکه مساله بافت تاریخی شهر قم در مهرماه سال ۹۴ از طریق شورای عالی معماری و شهرسازی به استان ابلاغ شده است، اظهار کرد: البته آن مصوبه هیچ چارچوب اجرایی نداشت و شورای فنی میراث هیچ جایگاه حقوقی و قانونی ندارد؛ امروز نزدیک به چهارسال تمام است که این نقشه ابلاغ شده اما هنوز ضوابط تدوین نشده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم با تاکید بر اینکه تا امروز نگفتیم که بافت تاریخی را قبول نداریم، تصریح کرد: واقعیت این است که من نباید این را اجرا میکردم تا زمانی که ضوابط نوشته شود و مسیرش را طی کند.
جانقربان ادامه داد: از اول هم مشخص بود که برای شهرداری این بحث لازم الاجرا نیست اما اجرا کردیم؛ برای این ۳۱۵ هکتار باید ضابطه تدوین کنیم و تا چه زمانی باید منتظر بود؟ ما با تمام وجود بافت تاریخی را قبول داریم اما بحث ما این است که ۳۱۵ هکتار باید تدقیق شود و دانههای ارزشمند شناسایی شده و برایش حریم مشخص شود.
وی با تاکید بر اینکه هر روز مراجعهکنندگانی بعد از چهارسال به شهرداری داریم که درخواست تراکم بیشتر دارند، خاطرنشان کرد: با این وجود مقاومت صورت گرفته ولی هیچ اتفاقی نیفتاده است به نوعی که حتی در طول سال جاری و گذشته در شورای فنی میراث فرهنگی دیگر از شهرداری برای اعلام نظر در این خصوص دعوت نشد.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم با بیان اینکه طرحی که برای بافت تاریخی تدوین شده در اختیار ما قرار گیرد تا به عنوان مجری بررسی کنیم، گفت: ما باید این طرح را دیده و بررسی کرده و به شورای اسلامی شهر و شهردار ارائه کنیم؛ شاید اگر طرح بررسی شود ما هم مدافع بافت تاریخی شویم ولی هیچ همکاری در این موضوع با شهرداری نشد و آخرین بار اعلام شد که این طرح را به شهرداری نمیدهیم که این ادبیات اصلا مناسب نیست.
جانقربان اضافه کرد: بحث ما این است که این ضابطه باید مراحل قانونی را طی کند حتی این تعداد پروانههایی که ما بر اساس نظر شورای فنی میراث صادر کردیم باید مراحل قانونیاش را یکی یکی طی میکرد اما به احترام مجموعه شورای فنی این کار را هم انجام ندادیم.
وی با تاکید بر اینکه اگر حاکمیت و مدیریت شهری در تدوین ضابطهها دیده نشود ما به هیچ وجه آن را اجرا نمیکنیم، افزود: شهرداری و شورای اسلامی شهر باید پاسخگوی مردم باشند و اعلام شد که مردم اعتراضی به این طرح ندارند؛ ما یک طومار داریم که فقط برای یک محله است و چندین امضا دارد؛ مردم مشکل دارند و باید حرفشان شنیده شود و نمیتوانیم به صورت احساسی برای مردم شهر یک تصمیم بگیریم و آرمانها و آرزوهایمان را در حقوق مردم ببینیم.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم گفت: ما به مردم می گوییم به تو طبقه نمی دهیم و الگوی ساخت خانه هایت باید همان الگوی قدیمی باشد در حالیکه طبق آمار مشاور حدود ۳۵ درصد از ساختار و کالبد در طول این سال ها تغییر کرده است.
جانقربان بیان کرد: گاهی ساختمان پنج طبقه در محور ساخته شده و حالا به همسایه اش می گوییم که تو نمیتوانی بسازی، در یک کوچه در چندین مورد عقب نشینی انجام شده اما بعد این کار را متوقف می کنیم پس بحث سیما و منظر چه می شود؟ موضوع حق انتقال توسعه یک موضوع مهمی در کشور است، در بافت تاریخی هم این مهم است، یک خط می کشیم روی نقشه اما هیچ توجهی به حقوق ذینفعان نداریم.