به گزارش شهر نیوز، محمدرضا معرفت اظهار کرد: شهرداری طی سالیان اخیر با ارتقای سیستم فناوری و اقتصادی، توانسته در عرصه جدیدی قدم بگذارد و در حال حاضر با اقداماتی که صورت گرفته، میتوان گفت که شهرداری از نهاد صرفا خدماتی تبدیل به نهادهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، هنری و … شده است.
وی با بیان اینکه الان شهرداریها بهعنوان یک دیپلماسی شهری عمل میکنند، ابراز کرد: قبل از انقلاب اسلامی دخالت مردم در امور شهری وجود نداشت، اما پس از انقلاب این دیدگاه تغییر کرد و شهروندان در این مهم تاثیرگذار بودند.
معرفت امور سرمایهگذاری و جذب مشارکتهای مردمی یادآور شد: اگر تاریخ ۷۲ ساله مشروطیت را مطالعه کنیم، میبینیم هر زمان قانونهای انجمن ایالتی و ولایتی و همچنین بلدیه تصویب شد، بیشتر از چهار یا پنج سال دوام نیاورد و در هر دورهای قرار بود مردم در سرنوشت خود دخیل باشند، این اتفاق رخ نداد و توسط افراد صاحب نفوذ منحل شد.
معرفت ادامه داد: امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۸ تاکید به ایفای نقش مردم در اداره شهرها و محلات داشتند و به همین منظوری شوراهای اسلامی شکل گرفت ولی به دلیل وقوع جنگ تحمیلی این امر مسکوت ماند، اما در راستای بحث مشارکت مردمی و فکر شورایی، شورا در سال ۷۷ تشکیل شد که نماد دموکراسی و دخالت مردم در اداره امور شهرشان بود.
وی عنوان کرد: بعد از تشکیل شوراها، مشاهده میکنیم که مردم در پروژه های خود ایفای نقش کرده و نظر می دهند.
معرفت امور سرمایهگذاری و جذب مشارکتهای مردمی با اشاره به رسیدگی به درخواستهای شهروندان گفت: تمام انتقادات و پیشنهادات مردم را از طریق سامانه ۱۳۷ دریافت می کنیم و بهعنوان اسناد مطالعاتی خود در اجرای طرحها توجه و عمل می کنیم.