به گزارش شهرنیوز، سیدمحمدتقی سجادی با بیان اینکه شهر قم یکی از شهرهایی است که با توجه به تنش های اقلیمی به شدت آسیب پذیر است اظهار کرد: این شهر هم در حوزه عرصه های بیابانی اطراف شهر که در فصول مختلف به شدت شهر را تحت تاثیر قرار می دهد و هم در حوزه سیل آسیب پذیر است و می طلبد توسعه فضای سبز در شهر و پیرامون آن صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه عرصه های بیابانی استان که شهر قم را تحت تاثیر قرار می دهد حدود ۴۰۰ هزار هکتار است افزود: ۵۰ هزار هکتار این عرصه ها در شمال شرق، ۳۰ هزار هکتار در جنوب شرق، ۲۷ هزار هکتار در شمال غرب و ۱۱ هزار هکتار پیرامون شهر است که جمعا حدود ۱۰۵ هکتار می شود که کانون های گرد و غبار هستند و شهر را تهدید می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه ایجاد سطوح سبز در حوزه فعالیت سازمان پارک ها و منابع طبیعی می تواند گوشه ای از این مشکلات را پوشش دهد تصریح کرد: در عرصه های منابع طبیعی در برنامه های بیابان زدایی بین ۵ تا ۶ میلیون تومان در هکتار، در ایجاد پارک های جنگلی در عرصه های منابع طبیعی حدود ۲۲ میلیون و پارک های جنگلی در حوزه فعالیت سازمان پارک ها عددی حدود دوبرابر این مبلغ باید هزینه شده تا فضای سبز ایجاد شود.
وی اذعان کرد: چیزی که مهم است استفاده از توان مشارکت مردم در توسعه فضای سبز است؛ دستگاه های متولی می توانند به عنوان راهگشا، راهنما و پیام رسان برای تشویق مردم برای توسعه فضای سبز نقش ایفا کنند. مردم شامل موسسات، ارگان های خصوص و خصولتی و نهادهای مردمی است که امیدواریم در ایجاد جهش در حوزه فضای سبز اقدام کنند.
سجادی خاطرنشان کرد: یکی از چالش های سازمان پارک ها برعکس منابع طبیعی محدود بودن عرصه های لازم و دارای شرایط توسعه فضای سبز است و اعلام آمادگی کردیم عرصه هایی که در پیرامون شهر آماده توسعه عرصه سبز است و بیرون شهر در اختیار قرار گیرد تا در توسعه فضای سبز استفاده شود.